HAKKARİ KÜRTAJ FİYATLARI

Hakari’de kürtaj fiyatları ne kadar? Vakum ile kürtaj ve özel hastane, klinik kürtaj işlemi hakkında herşey. Op.Dr. Mehmet KALO

Kürtaj işlemini Anestezili Vakumlu yöntemle ağrısız ve risk olmadan yapmaktayız. Kürtaj ile ilgili kafanıza takılan soruların cevabı için gönül rahatlığı ile bizi arayabilirsiniz. HAKKARİ kürtaj fiyatları için bizi arayabilirsiniz.

Gizliliğiniz bizim için ön plandadır.

☎️ +90 535 055 50 65

Kürtaj ile ilgili tüm merak ettikleriniz bu yazıda…

Kürtaj

kürtaj (küretaj) Operatör doktor Mehmet KALO Hakkari bölgesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde destek olduğumuz bir operasyondur. Plansız bir dönemde oluşan istenmeyen bir gebeliği veya istenen ama sağlıksız bir gebeliği sonlandırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Sosyal veya sağlık nedeniyle kişiler tarafından seçilen yasal sınırları olan bir uygulamadır. Bu yöntem ile çocuk aldırma, bebek aldırma, gebelik sonlandırma, hamilelik sonlandırma, düşük, çocuk düşürme, kürtaş veya kurtaş olarak bilinir. Uygulanan kürtaj aslında cerrahi olarak yaptırılan tıbbi düşüktür. Aynı zamanda ilaç yardımı ile düşük veya aldırma uygulanır ancak bu ülkemizde yasalarla belli hastalıklarda sınırlandırılmıştır. Yine evlilik dışı kürtajlar ve bir tarafın resmi nikahlı olduğu haller kanun ve yasalar ile belirlenmiştir. Daha detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

Kürtaj anestezi altında olabileceği gibi lokal yolla veya anestezisiz de olabilir. Rahim genişletilmesinde genelde ağrı oluşur. Vajinal yola spekulum uygulanır, alan temizlenir ve rahim ağzı yoluyla rahimin içine uygun plastik vakum kanüllerle girilip rahim içeriğinin yani fetüs ve plasenta dokusu vakumlama yoluyla alınarak rahmin içini boşaltma işlemidir. Operatör doktor Mehmet KALO Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde ağrısız vakumlu yöntem ve ultrason eşliğinde parça kalmasına müsaade edilmeden hasta en kısa sürede normal yaşantısına döndürülür.

Unutmayın ki Gizliliğiniz her zaman ön plandadır bizim için.

Kürtaj Riskleri Nelerdir?

Kanama: Kürtaj sırasında rahim duvarı ya da miyom hasarı sonucu nadiren ciddi kanama görülebilir.

Enfeksiyon: Kürtaj sonrası kötü kokulu akıntı, ağrı ve ateş enfeksiyon bulgularıdır. Rahim içi enfeksiyon antibiyotik ile tedavi edilir.

Rahimde yapışıklık: Sık kürtaj olanlarda rahim içi yapışıklık görülme ihtimali artar. Rahim içi fazla miktarda yapışıklık olması adetten kesilme şeklinde belirti verebilir. Bu durum Asherman sendromu olarak bilinir.

Rahim delinmesi: Metal küretin kullanıldığı dönemlerde görülen bu komplikasyon günümüzde oldukça nadir gelişmektedir. Kürtaj sırasında enfeksiyon olması, yaşlı hasta ya da menopoz sonrası küretaj işlemlerinde rahim delinme riski artar. Rahim delinmesine cerrahi müdahale gerekebilir.

Gebeliğin devam etmesi: Erken gebelik haftalarında (5 hafta öncesi) yapılan küretaj işleminde gebelik sonlanmayabilir. Bu durum kürtaj sonrası günlerde yapılan US kontrolü ya da B-hCG değerinin artması ile saptanabilir.

Kürtaj Ne Kadar Sürer

Aynı gün uygulanmaktadır. Şehir dışından gelen hastalarımıza da geldikleri gün içerisinde uygulanmakta ve takip eden 1-2 saat içinde normal hayatlarına dönmekte, seyahate çıkabilmektedirler.

Kürtaj Nasıl Yapılır

Kürtaj hasta hastaneye yatırılarak veya sonrasında eve gönderilecek şekilde yapılabilir. Kürtaj işlemi için:

  • Enfeksiyon kapılmaması için antibiyotik başlanır.
  • Rahim ağzı antimikrobial maddeler ile temizlenir.
  • Hastalarımaz genelikle düzenli muayene olmayı ihmal ettikleri için rahim ağzından pap smear almak uygun olur.
  • Rahim ağzı uygun olan büyüklüğe gelene kadar genişletilir.
  • Plastik kanüllerle vakum aspirasyon veya küretle kürtaj yapılır.
  • Kanama kontrolü yapılarak işleme son verilir.
  • Ultrason ile rahim içi kontrol edilir.

Gizliliğiniz bizim için ön plandadır.

☎️ +90 535 055 50 65

Kürtajın yapılmaması gereken durumlar

Aşağıdaki durumlarda kürtaj yapılabilmesi için doktorunuzun gerekli önlemleri alması ve sonrasında işlem yapması gerekir.

  • Pelvik enfeksiyon
  • Kanama pıhtılaşma problemli hastalar
  • Ciddi hastalıkların bulunması (kalp, akciğer, anestezi alerjisi ve diğerleri)

Kürtaj sonrası dikkat edilmesi gerekenler!

  • Doktorunuzun önerdiği antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlarınızı mutlaka kullanın!
  • Eğer eşinizle kan uyuşmazlığınız varsa (Rh uyuşmazlığı) kürtajdan sonra ilk 72 saatde ‘anti- D Ig’ uyuşmazlık iğnesi vurulmalısınız!
  • Az miktarda hafif pembemsi renkte kanamalarınız olabilir. Bazen bu kanamalar pıhtı da içerebilir. Ama merak etmeyin bu normal bir durumdur. Eğer kanama miktarınız çok fazla ve kırmızı renkli ise vakit geçirmeden doktorunuza ulaşın.

Kliniğimiz ve Fotoğraflar

 

Telefon Randevu Hattı